For mange mennesker betyder bryllupsfesten utroligt meget og mange det er ikke ualmindeligt at bruge flere hundrede tusind kroner på drømmefesten. Det skal man naturligvis gøre, hvis man synes, at det er det rigtige, men måske kan det være værd at overveje et mindre, men mere intimt bryllup, hvor nærværet er større, alt er mindre oppustet og i særdeleshed at man sparer rigtigt mange penge, som man kan bruge til at investere for og på sigt få råd til alt det, man drømmer om.

Uanset hvilket bryllup man vælger, er der tale om en stor dag i ens liv, når man siger ja til sin elskede. Mens nogle ikke kan få brylluppet stort nok, foretrækker andre en mere enkel sammenkomst, hvor man fejrer begivenheden med sine allernærmeste og på den måde måske mærker den særlige dag mere.

Vælg en investeringsplatform

Hvis I vælger at holde et lille bryllup og i stedet bruge pengene på at komme i gang med at investere, er det første I skal gøre at vælge jeres investeringsplatform. Platformen er der, hvor man foretager sine handler og kan følge med i, hvordan det går med investeringerne. Du kan læse mere om dette på https://aktieskole.com/investeringsplatform/. En af de ting, det er værd at holde sig for øje, når man skal beslutte, hvilken platform man vil bruge er, at danske platforme selv indberetter gevinster og tab til Skat, og man altså dermed er fri for selv at rode med det. Herudover kan man vælge ud fra, hvilke børser man vil handle på, da der er forskel på, hvor meget kurtage de forskellige platforme tager for de forskellige børser. Her kan det være en fordel at have to platforme, og for eksempel bruge én til canadiske aktier og en anden til danske, europæiske, amerikanske og australske.

Spred dig over flere sektorer

Når man har oprettet sig på en eller flere investeringsplatforme og har overført penge til sit depot, er man klar til at købe sine første aktier. Her er det vigtigt at sprede sig over flere sektorer, da man på den måde er bedre sikret i tilfælde af krak i en sektor. Køb f.eks. aktier i både medicinalindustrien, banksektoren, tech, forbrug og grøn energi, så har I spredt jeres risiko. Til at begynde med tilrådes det at købe gode solide selskaber fra det danske C25-index. Senere kan man, hvis man føler sig lidt risikovillig, vælge at allokere en lille del af porteføljen til mere risikable aktier. Husk aldrig at investere mere, end I kan tåle at tabe, og invester aldrig for lånte penge.