Et er at skulle planlægge et bryllup, at være toastmaster med ansvar for forløbet i festen eller bare skulle servere. Et andet er at være gæst. For der er nok at holde styr på. Lige fra en gave til festtøj.

Når kirkeklokkerne ringer ind for en nær ven, en bekendt, et familiemedlem eller bare en fjern slægtning. Så skal du allerførst lige melde dig til. Lad være med at vente til sidste øjeblik. Tag en beslutning om du skal med eller ej. 99 ud af 100 gange er det jo ja – så når nu det er så meld hurtigt tilbage. Husk at der er en kæmpe planlægning foran brudeparret og en tilmelding i god tid er guld værd. Ignorer SU (svar udbedes) og svar med det samme.

Bryllup og fejring af kærligheden.

Af sted til bryllup

Så skal du finde ud af om det er det brugte jakkesæt med en ny skjorte eller nye sko eller om du kan nøjes med det festtøj du har. Det samme gælder for kjoler, selvom det ofte for kvinder er en god undskyldning for at få købt noget mere til garderoben. De fleste mænd som kvinder foretrækker noget helt nyt, så læn dig op af det. Så er der næste forhindring. Hvad skal brudeparret have i gave – og for hvor meget.

Bryllupsgave ideer

Så kommer den store hovedpine. Først og fremmest skal der findes et overslag på hvad gaven skal koste og dernæst skal den findes. Mange går “baglæns” og læser ønskelisten. Gerne så hurtigt som muligt, så der er størst mulig valgfrihed. Det er klart en mulighed at skynde sig at melde sig til og så høre om ønskelisten – i bedst mulige tid. Så kan du/I lynhurtigt sætte jer på den gave, der passer bedst til jeres budget. Til gengæld kan det hurtigt blive lidt upersonligt. Ved et bryllup må der gerne være en personlig vinkel. Især jo tættere på man er til brud eller gom eller begge.

Dækket op til kærlighed.

Inspiration til bryllupsgave

Det kan være svært – især fordi jo tættere du er på brudeparret jo mere ved du hvad de har. Langt de fleste par i dagens Danmark mangler ikke de små ting. Det vil sige bryllupsgaver under 1000 kroner er svære at finde. Derfor kan det være godt at søge inspiration til gave på hjemmesider som gode-bryllupsgaver.dk eller gå på opdagelse i Magasin, Illum og Hay. Illums Bolighus er også en oplagt kandidat. Da mange når de bliver gift ofte flytter til noget større, da børn gerne er ved at komme ind i billedet.

Mad og drikke

Det er lidt tabubelagt, men efterhånden som mange bliver opmærksomme på deres allergier og især vedrørende gluten, skaldyr eller laktose, så er det blevet mere almindeligt at spørge ind til menuen. Om ikke andet så for at undgå en situation, hvor du intet kan spise – og der ikke er tænkt i alternativer. For ingen ønsker at deres gæster står uden mad. Derfor er det godt hvis du på en taktfuld måde kan gøre opmærksom på din allergi. Det behøver ikke være direkte, men gennem den tætte familie. Så kan de på en diplomatisk måde gøre opmærksom på dit behov. Det kan især være ved skaldyr eller andre voldsomme allergier. For netop skaldyr er meget brugt som forret – og fiske- og skaldyrbuffet er rigtigt godt og lækkert.

Traditioner ved bryllup

Du kan læse alt om traditioner ved bryllupper her på siden. Men du skal jo vide at når bruden går fra bordet, så skal gommen kysses og vice versa. Du skal også vide at man ikke går under taler – eller lige før. At samtale ved bordet er lige så meget dit ansvar som andres. Det kan være en opgave hvis du er placeret ved et bord udenfor din generation eller personer med helt andre interesser. Men her kan du vende bagdel til en sjælden fordel. For du når langt med nysgerrighed. Så her er muligheden for en øjenåbner. Interesse for andre er nemlig med til at åbne andre op. De fleste mennesker er spændende. Men først når de føler sig tilrette og trygge i et selskab. Derfor er din opgave at lytte og spørge. Så skal du bare se. Du kan dog godt være uheldig – det kan ske for alle. Men du skal også vide, at hvis du føler dig uheldig, så vil din borddame eller bordherre givetvis synes det samme. Så det er værd at tænke over.