Bryllupstalen er den vigtigste tale i dit liv. Det er ikke en jobsamtalen – Hverken den første eller den tiende jobsamtale kan slå den tale du skal skrive og holde for den der er vigtigst i dit liv. Ham eller hende du skal dele dit liv med – i medgang og modgang. Det er derfor helt naturligt at du søger al den hjælp og inspiration du kan – også her på nettet.

Det er ikke det nemmeste i verden at stille sig op foran “gud og hver mand” og holde sit livs bryllupstale til sin elskede. Spørg hvem som helst der har været i de sko. Men sikke en følelse bagefter. Så glæd dig. Du kommer til at glæde en masse og være et af aftenens højdepunkter. Hvis du er gom, så er det lige efter forretten – så kan du slappe af og nyde resten af aftenen.

En tale fra hjertet

Den gode tale

Allerførst skal der styr på indhold. Det bedste råd at give er at en kort tale er bedre end en lang. At tale fra hjertet er bedre end struktur. At tale om følelser og drømme er bedre end noget konkret. At være i nuet og huske det halve – er bedre end at huske det hele og stå med 15 papirer. Men stil og måde at tale på er forskellig. Heldigvis er du på sikker grund. For du har hele salen med dig.

Ikke ryste på hånden – eller hæve stemmen – kun glasset

Sådan får du styr på nerverne til en tale

Det er nemmere sagt end gjort. Du skal bare tage det roligt, trække vejret, tag en dyb indånding, lad som om gæsterne er nøgne. Du løber aldrig tør for gode råd. Men det er kun dig der ved hvordan du virker under pres. Så husk tilbage til andre situationer hvor du har været maksimalt stresset. Hvordan klarede du det? Gik klappen ned? Selv hvis den gjorde, så står du her nu – og skal endda giftes med verdens dejligste kvinde. Så du kan tåle at fejle.