Der har altid været fantasifulde indslag til et bryllup. I gamle dage var det som oftest sange fra venner og familie. Nu er det blevet meget mere varieret. Sang til bryllup vil der nok altid være – nu også i mange former som rap, karaokee eller digt selv. Men der er også helt nye sjove ting, som du kan bidrage med.

Der er naturligvis altid underholdning undervejs til et bryllup. Det er ikke kun taler og sange. Du kan læse den fulde beskrivelse af alt hvad du skal huske her.

Fest og farver til bryllup

Bryllupslege ved små borde

Man skal bruge en stor skål – gerne en Margretheskål –og en hel del lapper papir eller post-it. Her skal man skrive navne på en kendt person eller noget andet efter et bestemt tema. Det kan være skuespillere, royale, brudes familie. Så bliver man ved bordet inddelt i to hold og så har man 1 minut til at gætte så mange sedler som muligt. Der er en der trækker et kort og skal komme med ledetråde og så skal hvert hold så gætte. Det er med til at lave sjov og skæg ved bordet – og ikke mindst hjælpe til med at lære at kende hinanden bedre ved bordet.

Stil skal der til

Den diskrete seddel under forretstallerkenen

Her er det vigtigt at den der arrangerer det kommer i god tid. For et bryllup starter altid tidligt med borddækningen. Der placeres en seddel med en udfordring til den der sidder der. Det kan være at holde en tale, at udråbe en skål, te sig som en vanvittig, komme med en ekstremt upassende bemærkning eller diskret tage sin bordherres/borddames hånd og holde den urimeligt længe. Det kan også være at holde øjenkontakt. Her er det vigtigt at afstemme udfordringer efter hvem der er med som gæster, så det ikke bliver for upassende eller grænseoverskridende.

En lang aften med god udsigt

Skab kaos med banko

De fleste kender banko, som en ting for den ældre generation. Men der er andre ting, der kan trækkes op af en pose. Det kan være sjove udfordringer, som ”Hvor mange engle hop kan bruden lave”? Eller  ”hvor længe kan onkel Kaj stå på hovedet”?. Hvor længe kan Tante Sofie skælde ud”? og ”hvor mange borde er der i lokalet”. Alt med tal kan komme i spil og engagere de indbudte.

Ægteskabsdysten

Det er klart at det er oplagt at inddrage brud og gom. Det kan være en quiz, hvor de sidder med ryggen mod hinanden og sidder med en damesko i den ene hånd og en herresko i den anden. Så bliver de spurgt om forskellige ting som ”Hvem er mest praktisk”? ”Hvem er bedst til fodbold”?, ”Hvem er dårligst taber”? Og meget mere. De løfter så henholdsvis den ene eller anden sko for at indikere hvem af de mener er bedst/dårligst/Værst med meget mere. Har du lyst til at læse mere om sjove indslag kan du også søge inspiration her.